Mindre bemanding i dagene op til påske

Grundet helligdagene i påske har ITEMA mindre bemanding på kontoret end normalt. Der er tale om den 25-27 marts hvor svartiden kan være længere end normalt.

Rigtig god påske 🙂

Microsoft tvinger MFA igennem

Microsoft melder ud
For at hjælpe med at beskytte din organisation arbejder vi altid på at forbedre sikkerheden for Microsoft-cloudtjenester. Som en del af dette aktiverer vi indstillingen for sikkerhedsstandarder i din lejer, der omfatter multifaktorgodkendelse, som kan blokere mere end 99,9 procent af identitetsangreb, der forsøger at kompromittere dine konti.
Når du logger på din konto vises der en meddelelse, hvor du bliver bedt om proaktivt at aktivere sikkerhedstandarder. Hvis du ikke har logget på eller aktiveret denne indstilling, aktiverer vi den automatisk for dig.

Anbefalet handling
Når indstillingen er slået til, skal alle i organisationen tilmelde sig multifaktorgodkendelse. For at undgå forvirring skal du fortælle dine brugere, hvad de kan forvente:
• Når de logger på deres konto, vil de få vist en meddelelse, hvor de bliver bedt om at installere Microsoft Authenticator-appen. De kan vælge at installere den og følge trinnene for at registrere deres konto eller udskyde handlingen. Efter 14 dage forsvinder muligheden for udsættelse.
• De skal følge trinnene Sådan konfigurerer du Microsoft Authenticator-appen for at downloade appen på deres mobilenhed, og derefter registrere deres konto i appen.
Læs de fuldstændige oplysninger om indstillingen for sikkerhedstandarder. Hvis du har spørgsmål, eller har brug for hjælp, kan du kontakte support.

Hvorfor skal min hjemmeside opgraderes?

At opgradere fra PHP 7.0 til PHP 8.0 er lidt som at skifte en gammel mobil til en ny model. Her er nogle enkle grunde til, hvorfor det er en god idé:

 1. Sikkerhed: Forestil dig din gamle PHP-version som en gammel lås på din dør. Den er ikke længere så sikker, fordi den ikke bliver opdateret. Nye versioner som PHP 8.0 er som en ny, stærkere 3 punkts slås, der holder din hjemmeside sikker.
 2. Hurtighed: PHP 8.0 kan få din hjemmeside til at køre hurtigere, hvis den opdateres til at understøtte funktioner i den nye PHP version.
 3. Nye funktioner: PHP 8.0 kommer med en masse smarte nye værktøjer og funktioner, som ikke findes i ældre versioner. Det er lidt som at få en ny smartphone med masser af nye og opdaterede apps.
 4. Mindre fejl: Den nye version er bedre til at fange og håndtere fejl, hvilket kan gøre dit liv lettere, fordi det reducerer chancen for at din hjemmeside ‘crasher’.
 5. Support: Forestil dig, at du bruger en gammel mobiltelefon, og ingen butikker reparerer den længere. Med PHP 7.0 er du i en lignende situation. Ved at skifte til PHP 8.0 får du en version, som stadig bliver understøttet og vedligeholdt.
 6. Fremtidssikring: Ved at opgradere til PHP 8.0 sørger du for, at din hjemmeside kan bruge de nyeste teknologier og forbliver relevant.

Det er dog vigtigt at huske, at når du opgraderer, skal du teste din hjemmeside grundigt for at sikre, at alt stadig virker, fordi nogle ting kan have ændret sig med den nye version.

Hvorfor bruge Multi-Faktor Autentificering (MFA)?

Det er en god idé at bruge Multi-Faktor Autentificering (MFA) af flere grunde:

 1. Forøget Sikkerhed: MFA tilføjer et ekstra sikkerhedslag udover blot et brugernavn og adgangskode. Selv hvis en adgangskode bliver kompromitteret, er det usandsynligt, at en angriber også vil have adgang til den anden autentificeringsfaktor.
 2. Beskyttelse mod Phishing: MFA kan beskytte mod phishing-angreb, hvor brugere lokkes til at indtaste deres legitimationsoplysninger på falske websites. Selvom angriberen får adgangskoden, vil de ikke have den sekundære faktor, som ofte er en engangskode eller biometrisk data.
 3. Overholdelse af Lovgivning og Standarder: Mange industrier og regeringer kræver nu MFA for at overholde sikkerhedsstandarder og love om databeskyttelse, især når det gælder følsomme oplysninger.
 4. Reducerer Risikoen for Uautoriseret Adgang: Ved at kræve flere former for bevis for en brugers identitet reducerer MFA risikoen for uautoriseret adgang til systemer og data.
 5. Brugervenlighed og Fleksibilitet: Moderne MFA-løsninger tilbyder forskellige autentificeringsmetoder, såsom SMS-beskeder, mobilapps, biometri, hvilket gør det nemt og fleksibelt for brugere at vælge den metode, der passer bedst til deres behov. Når din Microsoft konto skal sikres anbefaler ITEMA at du bruger mobilappen Microsoft Authenticator.

Sammenfattende øger MFA sikkerheden markant ved at tilføje et yderligere lag af beskyttelse, hvilket gør det betydeligt sværere for uautoriserede personer at få adgang til følsomme systemer og data.

Hvad er DKIM og DMARC og hvorfor skal disse records oprettes?

DKIM (DomainKeys Identified Mail) og DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) er vigtige sikkerhedsmekanismer til at beskytte e-mailkommunikation. De bør implementeres af alle organisationer og virksomheder, der sender e-mails, for at forbedre e-mail-sikkerheden og beskytte mod phishing og spoofing.

 1. DKIM: DKIM tillader en organisation at tage ansvar for en besked, der er i transit. Det sikrer modtageren, at e-mailen ikke er ændret undervejs, og at den faktisk kommer fra det angivne domæne. Dette gøres ved at tilføje en digital signatur til e-mailens header. Alle organisationer, der sender e-mails, bør oprette DKIM-records for at verificere deres e-mails og opbygge troværdighed hos e-mail-tjenester.
 2. DMARC: DMARC bygger videre på DKIM og SPF (Sender Policy Framework) ved at tilføje en politik for, hvordan modtagerens e-mail-server skal håndtere e-mails, der ikke består DKIM- eller SPF-tjek. Det hjælper med at forhindre, at uautoriserede aktører sender e-mails på vegne af dit domæne. Ved at oprette DMARC-records kan en organisation få indsigt i, hvordan deres e-mails håndteres, og de kan foretage justeringer for at forbedre leveringssikkerheden.

Samlet set er oprettelsen af DKIM og DMARC records afgørende for organisationer, der ønsker at sikre integriteten af deres e-mailkommunikation og beskytte deres brand mod misbrug. Det er ikke kun en god praksis, men også en essentiel del af moderne e-mail sikkerhedsstrategier.

ITEMA holder lukket mellem jul og nytår

ITEMA holder lukket mellem jul og nytår 2023. Kontoret er lukker fredag den 22 december 2023 fra kl. 16:00 til og med mandag den 1 januar 2024. Det vil naturligvis fortsat være muligt at kontakte ITEMA på vagttelefonen.

Glædelig jul og godt nytår

Job i ITEMA, er det dig vi mangler i teamet?

ITEMA søger en dygtig IT-supporter, er det mon dig vi lige står og mangler? ITEMA ApS er en mindre IT-virksomhed beliggende ved Allerød nord for København. Vi er et lille team, der arbejder tæt sammen om bedst muligt at supportere vores kunder.

I ITEMA er der højt til loftet og rig mulighed for medindflydelse på arbejdsdag og opgaver. Vi prioritere trivsel på kontoret meget højt, da dette smitter af på den service, vi gerne vil give vores kunder. Vi har fokus på personlig service og gode relationer til både vores kunder og samarbejdspartnere. Vi vægter kvalitet og ansvar i forhold til at løse kundernes udfordringer.

Vi forventer at du er:

 • Imødekommende
 • Struktureret
 • Ansvarsbevidst
 • Mødestabil
 • Selvstændig

Hos ITEMA kommer du til at arbejde med:

 • Microsoft 365 og Azure portal
 • Intune, Teams, OneDrive, SharePoint og Power Automate
 • Microsoft servere
 • Ubiquiti netværk
 • Bitdefender
 • PC og Mac support
 • Backup

Vi tilbyder: 

 • Spændende opgaver hos gode kunder
 • Mulighed for indflydelse på opgaver
 • Mulighed for at tilrettelægge egen arbejdsdag
 • Videreuddannelse
 • Gode kolleager
 • Stærkt og loyalt team
 • Dage på kontoret og hos kunder
 • Grundløn med resultatorienteret bonus

Er du interesseret i at arbejde hos ITEMA så ring til Nanna Saabye på 88 80 88 88 eller skriv til job@itema.dk

Vi glæder os til at høre fra dig.

Nye telefontider fra 1. september 2023

Fra den 1 september 2023 ændre vi vores telefontider fra 9:00 til 16:00. Det vil fortsat være muligt at få hjælp mellem 8:30 til 9:00 og 16:00 til 16:30 ved at trykke 1 i vores tastemenu. Du vil blot blive viderestillet til vores vagttelefon.

Ændrede åbningstider i ugerne 27 til 32

Ændrede åbningstider i ugerne 27 til 32

Mandag til fredag 9:00 til 16:00

Har du brug for hjælp udenfor vores ændrede åbningstider er du som altid velkommen til at ringe på vores vagttelefon.

God sommer 🙂